Gull: NOK 25892,62/oz
Sølv: NOK 330,63/oz

ANBEFALTE VIDEOER


Det finnes tonnevis med videoer på Youtube og andre kanaler, men ikke alle er like gode. Vi har valgt ut det vi mener er de absolutt beste. Her legger vi ut videoer med masse interessant og nyttig informasjon om penger og pengenes innvirkning på et samfunn og dets økonomi.

Er du klar for et annerledes perspektiv på økonomi og penger?

#1 HIDDEN SECRETS OF MONEY

Hidden Secrets of Money er en videoserie om penger og pengenes historie. Serien har gått sin seiersgang over hele verden siden den første episoden kom i 2013. Serien består av i alt 10 episoder fullpakket med historisk informasjon og paralleller til dagens situasjon. Videoene er sett nærmere 30 millioner ganger.

For alle som er nysgjerrige på hvordan penger fungerer, hvor vi står i dag, hvordan vi kom hit og noen hint om hva vi står overfor så anbefales denne serien på det sterkeste.

Kanskje den viktigste og mest forfriskende serien om penger laget noen gang!

Hidden Secrets of Money (All episodes) - YouTube

#2 CRY WOLF - Politicians and Bankers Have Broken the USD

Cry Wolf - Is the Return to a Gold Standard Inevitable?

Flere år etter at Alan Greenspan gikk av som sentralbanksjef i USA (the Federal Reserve) sa han følgende:

"There's something about gold..."

Det er en smule ironisk at mannen som var ansvarlig USAs 'easy money'-politikk i form av svært lave renter skulle uttale dette. Han holdes ansvarlig for dot-com crashet i år 2000 og finanskrisen i 2008.

Politicians and Bankers Have Broken the USD - Will We Return To The Gold Standard?

Dette foredraget er med Grant Williams - en gigant innen makroøkonomisk analyse og monetære system. Han går her gjennom hvordan gull fungerte under en gullstandard og hvordan dagens finansielle system mangler et anker for finansiell og økonomisk disiplin. Han trekker parallellen til da ulven ble satt ut igjen i Yellowstone National Park i 1995. Ulven bidro til å gjenopprette økosystemet i nasjonalparken. Ulven var parkens anker, eller en apax predator, som holdt hele systemet i sjakk.

Alle samfunn trenger en apax predator - noe som kan holde sentralbanker og stater under kontroll.