Gull: NOK 20715,58/oz
Sølv: NOK 253,42/oz

Fraudcoin - 1000 år med inflasjon som politikk

Hvem er det egentlig som har skylden for at pengene våre bare blir mindre og mindre verdt?

Hva er hyperinflasjon, og hvorfor snakker så mange nå om krypto, bitcoin, sølv og gull? Hvilken rolle spiller bankene og gjeldsveksten, og hva i all verden er «fiatpenger»?

Ved hjelp av engasjerende historiefortelling får leserne svar på alle spørsmål de har hatt om inflasjon. Boken tar oss med tilbake til år 1050, den gang Harald Hardråde regjerte på slutten av vikingtiden. Forfatteren viser hvordan en stadig økning i pengemengden omfordeler verdier i stor skala, mens folket lar seg avlede av det økonomene kaller «pengeillusjonen». 

Kun kr. 349,00

Kjøp

Om Fraudcoin:

Rune Østgård dykker ned i den historiske utviklingen av inflasjonspolitikken. Han begynner med fortellingen om vikingkongen Harald Hardråde som innførte dødsstraff for alle som ikke aksepterte myntene hans som betaling.

Med den historiske gjennomgangen som ballast er det enkelt å bli med på pengenes reise gjennom det moderne samfunnet, mens forfatteren viser hvordan inflasjon omfordeler verdier fra arbeider- og middelklassen til overklassen, spekulanter, og staten, og vekk fra landsbygda og inn til de største byene. Boken avsluttes med en diskusjon om hvordan vi kan forholde oss til inflasjon, og hva vi kan gjøre for å vinne tilbake retten til å velge våre egne penger.

Fraudcoin er del av Rune Østgårds serie ‘Farlige teorier’. Første bok ut i serien var ‘Kvikkleire’.

Om forfatteren:

Rune Østgård driver egen advokatpraksis i Steinkjer eller juridisk landhandel, som han selv kaller det. Hans erfaring og kompetanse spenner med andre ord bredt. Han er utdannet jurist fra Universitet i Bergen i 1998, har jobbet i politiet, i statsforvaltningen og i EU-kommisjonen. Fra 2006 har han drevet som allmennpraktiserende advokat, med eget firma fra 2013.

Hans interesse for pengesystemet, hva inflasjon er og hva det medfører ble vekket tidlig på 2000-tallet. I kjølvannet av finanskrisen i 2008 skrev Rune en kronikk i Adresseavisa med tittel Gjedremsslåtten. I kronikken trekker han linjene fra vikingenes bruk av inflasjon for 1000 år siden og fram til i dag. Han setter søkelyset på statens pengemonopol og følgene av at staten manipulerer pengemengden.

OMTALE AV BOKEN:

Rune Østgårds nye bok, Fraudcoin: 1000 år med inflasjon som politikk, er den første norske boken som dekker pengesystemet og pengepolitikken på en grundig måte. Den er også særdeles leservennlig.

Vi er i ferd med å få rekordhøy inflasjon, og tidspunktet som den utgis på er derfor perfekt. Boken forklarer hvorfor vi har havnet i denne situasjonen, i tillegg til at den presentere løsninger.

Den bør være obligatorisk tidlig julegave til alle som ønsker å opplyse seg selv om dagens politiske og økonomiske situasjon nasjonalt og globalt.

Investor, Oslo

Slaget ved Stamford Bridge, 1066. Kong Harald Hardråde, vikingtidens store myntherre, blir dødelig såret av en engelsk kavalerist.

Kun kr. 349,00

Kjøp