Gull: NOK 26079,62/oz
Sølv: NOK 315,92/oz
Utsolgt

2022 Tudor Beasts Silver Lion 10 oz

The Royal Mint
kr 4 737,04

OM MYNTEN:

Den engelske løven blir fremhevet på sin egen bullion mynt i den første utgivelsen i en serie som feirer Englands kongelige historie. Med en iøyefallende design og 99,99% renhet sølv, er denne mynten usedvanlig vakker og en perfekt start til The Royal Tudor Beasts myntsamling.

  • Adversen: Portrett av Hennes Majestet Dronning Elizabeth II.

  • Reversen: Skapt av illustratør David Lawrence, fremhever den engelske løven med sylskarpe klør, en imponerende manke og en kongelig krone.

  • En Sovereign mynt støttet av den britiske stat.

HISTORIE:

Royal Mint introduserer The Royal Tudor Beasts
Da samlefavoritten The Queen's Beast-serien ble avsluttet, introduserte The Royal Mint et annet sett med heraldiske beist i 2022 som fremhever The Royal Tudor Beasts. Den nye serien vil fremheve gull- og sølvmynter som fremhever storslåtte skapninger fra Tudor-historien. Disse inkluderer:  Seymour-panteren, den engelske løven, The Bull of Clarence, Tudor-dragen, The Greyhound of Richmond, den kongelige dragen, The Yale of Beaufort, Seymour-enhjørningen, Dronningens panter, og dronningens løve.

2022 GB 10 oz Silver | The Royal Tudor Beasts | The Lion of England
Den engelske løven har vært del av heraldikken like lenge som det engelske skjoldet. Dette majestetiske kattedyret er kjent for å symbolisere styrke og mot, og ble brukt første gang på 1200-tallet i de kongelige emblemene.  Gjennom den engelske løvens vise fremtoning på toppen av skjoldet hvor den holder et felles våpensett, så representerer den enhet mellom Kong Henry VIII og Jane Seymour som evnet å kombinere deres separate familier under ett banner. 

Produktdetaljer
Vekt:
312 gram
Vekt rent sølv
311,03 gram
Diameter:
89,15 mm
Renhet:
99,99%
Utstedelsesår:
2022
Varenummer: SV22100TRM